Juhlavuosi 2017

02.11.2019

Vuosi 2017 on juhlavuosi ainakin kahdessa mielessä. Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta ja Kyllösten sukuseura 20 vuotta. Merkittäviä virstanpylväitä molemmat - sarjassaan.
Valtiollisen itsenäisyyden satavuotinen taival ei ole aina ollut helppo ja itsestään selvä asia. Menneiden sukupolvien uhraukset itsenäisyyden säilyttämiseksi on syytä pitää edelleenkin muistissa. Itsenäisyyden puolesta taistelleita veteraaneja on vielä keskuudessamme, mutta joukko pienenee. Heille erikoisen kiitos juhlavuotena.
Helppo ei ollut menneille sukupolville sotien jälkeinen maan jälleenrakentaminenkaan. Uurastus tuo aina palkkansa tekijälleen, sanotaan. Sen esivanhempamme ovat osoittaneet. Muuten emme olisi tänään nauttimassa tämän päivän hyvinvointivaltiomme eduista ja elintasosta.
Sukuseuran puitteissa muistelemme juhlavuonna erikoisella kunnioituksella esivanhempiamme. Heidän työtään ja ponnistelujaan sen aikaisessa yhteiskunnassa. Elämä on ollut kautta aikojen selviytymiskamppailua. Vapaamatkustajille ei ollut sijaa. Ei voinut vedota saavutettuihin etuisuuksiin, eikä "minulla on oikeus" -periaatteeseen. Tänä päivänä nämä helposti unohtuvat. Sukukirjassamme todetaan, miten Kyllöset ovat aina olleet selviytyjiä. Tietäjiä ja taitajia. Olosuhteet voittavia. Sitä me olemme. Menneiden sukupolvien työ velvoittaa, mutta myös kannustaa.
Vuonna 2017 Kyllösten sukuseura täyttää 20 vuotta. Seura perustettiin Kuhmossa ja siellä on seuran kotipaikkakunta. Kuhmossa on ensi elokuun alussa sukuseuran 20-vuotisjuhlakokous. Muistelemme sukuseuran historiaa ja tapaamisiamme. Tutustumme tarkemmin Kuhmon Matti Kyllösen jälkeläisten yli 400-vuotiseen historiaan. Valotamme Kuhmon kantaisämme menneisyyttä. Kuulemme esitelmää Amerikan Kyllösistä. Ja tietysti tärkein: Tapaamme toisiamme leppoisissa tunnelmissa. Tapaamisiin Kuhmossa.
Näissä odottavissa tunnelmissa toivotan kaikille rauhaisaa Joulun odotusta, Hyvää Joulua ja onnea Juhlavuodelle 2017.
Yhteistyöterveisin Hannu Kyllönen

Kyllösten Sukuseura
Kaikki oikeudet pidätetään 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!