Juhlakokous Kuhmossa kesällä 2017

02.11.2019
JUHLAKOKOUS KUHMOSSA ENSI KESÄNÄ
Kyllösten sukuseuran perustamisesta on kulunut 19 vuotta. Vuoden kuluttua, kesällä 2017, pidetään Kuhmossa seuran 20-vuotisjuhlakokous. Kuhmossa pidettiin sukuseuramme perustava kokous 10.8.1997. Paikalla oli noin 120 henkilöä. Kuhmo on myös sukuseuran- ja suvun Kainuun kantaisän Matti Kyllösen kotipaikkakunta. Sukuseuran hallituksen päätös seuraavan vuosikokouksen pitopaikasta on hyvin perusteltu.
Sukuseuran tärkein tehtävä on sukutietouden lisääminen. Kyllösten suvun vaiheissa olemme päässeet aina 1500-luvulle saakka. Tämä vuosisata on tutkimustyön alla, mistä aiheesta sukututkija Ari Kolehmainen kirjoittaa tässä lehdessä. Kun ollaan näin kaukana menneisyydessä, kirjallisen tiedon saanti vaikeutuu ja hidastuu. Toisaalta geenitutkimus uutena menetelmänä tuo lisävalaistusta menneiden polvien elämänvaiheisiin ja ennen kaikkea asuinpaikkoihin. Vuoden kuluttua olemme taas viisaampia tässäkin suhteessa.
Toinen sukuseuran tärkeä tehtävä on lisätä seuran jäsenten yhteenkuuluvuuden tunnetta ja oppia tuntemaan sukulaisia. Vuosikokoukset ja välivuoden tapaamiset palvelevat tätä tavoitetta mainiosti. Viime kesänä kokoustettiin onnistuneesti Keski-Suomessa Mäntässä. Tämä ja edellisten vuosien Kuopion ja Tuusulan tapaamiset muodostivat suunnitellun Eteläja Keski-Suomen kokouskiertueen. Kyllösiä asuu ympäri maata ja maailmaa. Kaukaisin kokousvieras Mäntässä oli Amerikasta saakka. Ensi kesänä palataan siis takaisin suvun juurille Kuhmoon.
Yhteishenkeä korostavat myös myynnissä olevat suvun tunnuksilla varustetut tuotteet, pöytästandaari, isännänviiri ja paidat. Viime kesän Mäntän vuosikokouksessa toivottiin myös sukukorun saamista tuotevalikoimaan. Nyt tämä toive on toteutunut. Hopeisen riipuskorun tekijäksi on valikoitunut kajaanilainen SiroDesign. Riipuksen voi tilata suoraan valmistajalta tässä lehdessä olevan tilausohjeen mukaan.
Tänä kesänä ei pidetä vuosikokousten välivuoden tapaamista. Nämä välivuoden tapaamisethan on pidetty paikkakunnalla, joka on osoittanut kiinnostusta sen järjestämiseen. Uusia paikkakuntia ei ole nyt ilmoittautunut, joten tapaamme seuraavan kerran vuosikokouksen merkeissä Kuhmossa 5. - 6.8.2017. Sukuseuran hallituksen jäsenille voi kaiken aikaa lähettää kirjoituksia tai muuta tietoutta suvun historiasta tai henkilöistä. Tämä jokavuotinen tiedotuslehti on juuri sitä varten, että tietoa saataisiin julki.
Omasta ja Kyllösten sukuseuran hallituksen puolesta toivotan kaikille mukavia kesäpäiviä.
Hannu Kyllönen puheenjohtaja
Kyllösten Sukuseura
Kaikki oikeudet pidätetään 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!